Verwarming  Fr Verwarming Flamande Verwarming En Version Fr Version Flamande
Nieuwe machines
Sympak Process Ingéniérie


Process Ingéniérie
Automation


 
 

Cooking Mixer

Product met constante kwaliteit en hoog rendement


Snelle opwarming – Product van topkwaliteit

Process
Soepen
A ardappelen
Gevogelte
Sauzen
Rijst
Pastas
Stoofpot
Kant-en-klare
Groenten
Vlees
Vis

maaltijden

Een spitstechnologie voor producten met constante kwaliteit en reproduceerbare resultaten. De Stephan Cooking Mixer wordt gebruikt voor de bereiding van kant-en-klare maaltijden, soepen, sauzen en vleesproducten met een productieproces dat een afgewerkt product van uitstekende kwaliteit garandeert. De verwarmings- en mengfase zijn doeltreffend op een methode die het product beschermt.

De Stephan Cooking Mixer werd ontworpen met deze criteria in het achterhoofd, in nauwe samenwerking met de voedingsindustrie. De flexibiliteit van het systeem laat toe om met een groot gamma producten te werken

Voordelen voor uw productie :

Gemakkelijke vulling en leging
Snelle opwarming, met bescherming voor het product
Zachte en doeltreffende mengeling
Korte productietijden

Geen oxidatie
Behoud van smaken en kleuren
Constante kwaliteit van het product
Hermetisch afgesloten systeem

Respect voor de omgeving


 

Ontwerp van de Stephan® Cooking Mixer

Dit compacte systeem is bestaat uit een kantelbare kuip, uitgerust met een dubbele wand. De kuip wordt hermetisch afgesloten door het pneumatisch bediende deksel. Meerdere ventielen voor stoominjectie zijn onderaan de kuip geplaatst, naast de mengarm. Deze mengarm is uitgerust met schrapers, die zich aan de vorm van de kuip aanpassen, en op deze manier voorkomen dat er afzetting is op de binnenwand van de kuip en garanderen dus een optimale mengeling. De speciale positie van stoominjectieventielen, verzekert een homogene verdeling van stoom in het product. De dubbele wand kan gebruikt worden voor indirecte opwarming of voor het afkoelen.

Het systeem is uitgerust met een specifieke laadeenheid die het vullen met grondstoffen optimaliseert. De kantelbare kuip kan in drie verschillende posities worden gezet: de laadpositie (naar het laadtoestel toe gekanteld) laat toe om eenvoudig producten toe te voegen, de werkpositie (specifieke Stephan kanteling) zorgt voor een zachte en doeltreffende mengeling, en de ledigingspositie (kanteling, tegengesteld aan de laadpositie) maakt een gemakkelijke lediging van de kuip in standaardbakken mogelijk. Het legen kan gebeuren door een aftapklep of door het kantelen van de kuip. Een zeef die geïntegreerd is in het deksel laat toe om het kookwater af te laten (bij het koken van bvb. pasta of rijst of bij het blancheren van groenten).



Processen bekijken
(Klik hieronder op de navigatiepijltjes links of rechts)

Productieproces :
Mengen Direct en indirect opwarmen Koken Blancheren Vacuüm Afkoelen Verkleinen

Toepassingen :
Kant-en-klare maaltijden Soepen Rijst Pasta Aardappelen Groenten VlessGevogelte
Afbroeien van vetten Vis
Stoofpot Sauzen Paté


Toepassingen


Verschillende posities van de Stephan® Cooking Mixer®



Image 1 : Laapositie
Image 2 : Werkpositie
Image 3 : Ledingingposite

Klik op de afbeelding om de beschrijving te zien



Documentatie en foto hoge resolutie

Documentatie in .pdf*

Combicut Cooking Mixer® Téléchargement du PDF




2 A fbeelding groot formaat foto Cooking Mixer Machine Cuve
(Venster sluit met een muisklik)
Contact voor bijkomende inlichtingen    

Demonstratie

van de diverse mogelijkheden door onze Stephan specialisten.
 
 


2013 Stephan®- All rights reserved Use of this website signifies your agreement to the Terms of Use.
Sympak Inc., Stephan Division. All rights reserved/conditions.