Verwarming  Fr Verwarming Flamande Verwarming En Version Fr Version Flamande
Nieuwe Machines
Sympak Process Ingéniérie


Process Ingéniérie
Automation


 
 

Stephan Continuous Cooking en UHT System voor de zuivelindustrie

Ontworpen voor de warme bereiding van medium tot hoog viskeuze producten.


Process
Smeltkaas
Kaasbollen
Smeerkaas

Dipsauzen blokken

Sneden
Sauzen

De Stephan® continue lijnen werden ontworpen gebaseerd op de vragen van de voedingsindustrie.
Voor de moeilijke en gevoelige producten van de zuivelindustrie.
Bewerking van producten (van medium tot hoge viscositeit) met precieze en volledig bestuurbare parameters.
Zeer korte en efficiënte processtappen verzekeren eindproducten van topkwaliteit.
Het volledig flexibele design maakt aanpassingen aan uw behoeften mogelijk.

Voordelen voor uw producties :
Verbeterde productkwaliteit
Weinig benodigde werkruimtel
Veilige warme bereiding
Controle over de essentiële productieparameters
Gemakkelijk aan te passen aan nieuwe marktwensen
Onderhoudsvriendelijk
Lange looptijden in continu
Controle over de viscositeit
Geïntegreerd emulgeersysteem
Moderne automatisering

 

Processen bekijken
(Klik hieronder op de navigatiepijltjes links of rechts)


Productieproces :
Mengen Emulgeren Pasteuriseren (directe stoom) UHT (directe stoom) Ontluchten
Vacuüm koelen
Forming/creaming

Toepassingen
Smeltkaas SauzenDispersies BlokkenSneden (IWS/SOS) In blik
Imitatie kaasPizzakaas Babyvoeding Smelten van Caseïne


Toepassingen


Beschrijving van het proces voor een typische smeltkaas

Standaardisatie
De rauwe kaas en de boter of het vetpreparaat worden gereinigd, gewogen, door een metaaldetector gecontroleerd, verpulverd en naar de kaasmenger gevoerd voor de standaardisatie van de recepten met poederingrediënten en water.

Voorbereiding van het mengsel met laboratorische controle en lading in een buffertank vooraleer het mengsel naar de verwerkingseenheid te transporteren


Bereiding In lijn of per batch opwarmen voor de gewenste temperatuur (70 – 95 °C / afhankelijk van het product).

Koken in lijn met directe stoominjectie, mengen en emulgeren/homogeniseren. Gereduceerd productvolume, breed gamma aan snijwerktuigen voor specifieke producten.

Koken per batch met directe stoominjectie, snijden, mengen en emulgeren/homogeniseren en ontluchten.

Op aanvraag kan een Ultra Hoge Temperatuur opwarming (temperaturen van 136 tot 145 °C) met directe stoominjectie bijgevoegd worden.


Ultramoderne technologieën voor de UHT verwerking door middel van directe stoominjectie. Automatisering met PLC/PC controle. Enkel of dubbel systeem. Voor langere werktijden en verkleinde aanbakeffecten, zijn de machinestukken in contact met het product bedekt met Teflon®. Verschillende injectietypes zijn verkrijgbaar om het proces aan te passen aan de wensen van de klant.


Het afkoelen van het product, na het opwarmen gebeurt door een gecontroleerde vacuüm schok.

De reconstructie van de finale structuur gebeurt in een gekantelde roomkuip onder omgevingsdruk of vacuüm met zeer efficiënte roomelementen en (op aanvraag) controle over de viscositeit. De afmetingen van de kuip wordt berekend naar de producteigenschappen en de roomtijden.

Bijkomende modules voor CIP, stoomfiltering, productfiltering en het in blokken gieten verkrijgbaar.


Gamma van machines :


Onze machines bekijken

Voir notre gamme de machines

   

 



Documentatie en foto hoge resolutie

Documentation in .pdf*
Ligne UHT Téléchargement du PDF




3 A fbeelding groot formaat foto UHT Machine Voir la ligne Machine Voir la ligne Machine Voir la ligne
1 A fbeelding groot formaat foto Ligne UHT + C/cooker Machine Voir la ligne
(Venster sluit met een muisklik)
Contact voor bijkomende inlichtingen    

Demonstratie

van de diverse mogelijkheden door onze Stephan specialisten.
 
 


2013 Stephan®- All rights reserved Use of this website signifies your agreement to the Terms of Use.
Sympak Inc., Stephan Division. All rights reserved/conditions.