Verwarming  Fr Verwarming Flamande Verwarming En Version Fr Version Flamande
Nieuwe Machines
Sympak Process Ingéniérie


Process Ingéniérie
Automation


 
 

Vacutherm

Productie in batch

Meerdere productiestappen – één enkele machine


Process
Mayonaise
Ketchup
Dressings
Dipsauzen
Babyvoeding
Pastasauzen
Soepen
Sauzen

Het Stephan Vacutherm® System is een compacte proceseenheid die in de eerste plaats gebouwd is voor de productie van kant-en-klare maaltijden. Meerdere stappen van het productieproces zijn gecombineerd in één enkele machine, wat zowel het werken met vaste of vloeibare producten toelaat als het toevoegen van producten met structuur.
Het Stephan Vacutherm® System werd ontwikkeld en geoptimaliseerd in samenwerking met fabrikanten van kant-en-klare maaltijden. Processen die met precisie gestuurd zijn, resulteren in reproduceerbare producten van topkwaliteit. Dit ultraflexibele systeem produceert een groot assortiment van voedingsproducten

Voordelen voor uw productie :

Stabiele emulsies
Korte productietijden
Zacht en doeltreffend opwarmen
Constante dichtheid (werken onder vacuüm)
Optimale verdeling van poeders, onmiddellijk in de emulsiekop
Homogeen eindproduct
Geen oxidatie
Constante kwaliteit van het product
Gemakkelijk te reinigen
Gebruiks- en onderhoudsgemak

Optionee : traceerbaarheid van de productie, groot aantal recepten opgeslagen in het geheugen, hulp met het onderhoud, …
 

Ontwerp van het Stephan® Vacutherm® System

Dit compacte systeem laat toe om verschillende stappen in het productieproces in één enkele machine te combineren: mengen, verkleinen, opwarmen, afkoelen, pasteuriseren, ontluchten en emulgeren. Het laat ook toe te werken met vaste of vloeibare producten en stukkerige producten toe te voegen. Bovendien kunnen de producten zowel koud als warm verwerkt worden.

Het basissysteem is samengesteld uit de mengkuip, vacuümdicht met een geïntegreerde mengarm en een externe homogenisator (rotor-stator). De speciale vorm van de kuip en van de mengarm werd bestudeerd zodat tegelijk een zachte en doeltreffende mengeling van de ingrediënten wordt gerealiseerd. De externe homogenisator wordt gebruikt voor het emulgeren en het verfijnen. Een pomp, verbonden met de onderkant van de kuip, doet het product circuleren naar de homogenisator en injecteert het terug in de kuip. De homogenisator, een rotor-stator-systeem kan gebruikt worden voor vele toepassingen. Bovenop de homogenisatie van vloeistoffen kan deze gebruikt worden voor de verspreiding van poeders in vloeibare stoffen. Eenmaal de emulgering en de homogenisatie beëindigd zijn, kunnen de stukkerige producten in de kuip worden toegevoegd: zij worden langzaam gemengd met de vloeistof door de mengarm. Het product kan opgewarmd worden ofwel door directe stoominjectie, ofwel indirect door het circuleren van stoom in de dubbele wand. De circulatiepomp kan ook gebruikt worden als legingspomp. Deze pomp houdt rekening met de grootte van de deeltjes. Het systeem is afgewerkt met een geïntegreerd vacuümsysteem, dat bestaat uit een vacuümpomp en een stuureenheid. De ingrediënten kunnen worden toegevoegd ofwel door inzuiging onder vacuüm, ofwel door een specifiek doseersysteem. Het Stephan Vacutherm System werkt evenzeer manueel als automatisch. Bovenop het besturen van de machine, verzekert de robot ook het beheer van de recepten en het verloop van het proces. De verschillende parameters, zoals de doserings-, meng-, emulgerings- en homogeniseringstijd, de temperatuurveranderingen, het vacuümniveau en de legingstijd worden bestuurd, geregeld en gecontroleerd.


Processen bekijken
(Klik hieronder op de navigatiepijltjes links of rechts)

Productieproces :
Mengen Emulgeren CutterenVerfijnen Direct ent indirecte opwarning Werken onder vacuüm
Afkoelen

Toepassingen :
Mayonaise Ketchup Vinaigrette Dipsauzen Babyvoeding Klassieke sauzen Viskeuse sauzen
Soepen

Bijkomende uitrustigen :
Oliedoseersysteem Azijndoseersysteem Trechter voor droge componenten Buffertank
Kuip voor vloeibare componentenMachine op weegcellen Superviesysteem Etc.


Toepassingen


Uitrustingen van de Stephan Vacutherm SystemImage 1 : Kuip met mengarm en stoomInjectieventlelen
Image 2 : Homogenisator (rotor-stator)
Image 3 : De circulatie / legingspomp

Klik op de afbeelding om de beschrijving te zien


Documentatie en foto hoge resolutie

Documentatie in .pdf*
Vacutherm Téléchargement du PDF
4 A fbeelding groot formaat foto Vacutherm Machine Machine Côté Cuve
(Venster sluit met een muisklik)
Contact voor bijkomende inlichtingen

Vidéo's
Voorstelling van de machine
Vidéo Vacutherm présentation de la machine
 


Hoe bekijk ik de video’s :

Video afspelen : klik op één van de foto’s om de video te starten

Wat te doen als u de video niet kunt afspelen : waarschijnlijk is er een probleem met het starten van de band. Klik op de foto van de video die u wenst te bekijken en klik op Pauze (knop rechts onder), na ongeveer 15 seconden kunt u de video opnieuw starten.


Demonstratie

van de diverse mogelijkheden door onze Stephan specialisten.
 


2013 Stephan®- All rights reserved Use of this website signifies your agreement to the Terms of Use.
Sympak Inc., Stephan Division. All rights reserved/conditions.